Even voorstellen


Sanne Miltenburg

'In het oog, in het hart: via de lezer kan een verhaal de wereld veranderen.'

Mijn specialisatie is prentenboeken. Met mijn verhalen wil ik lezers intrigeren (zodat ze het boek openslaan), amuseren (zodat ze door blijven lezen) en inspireren (zodat ze met een warm hart het boek dichtslaan). Daarnaast werk ik voor overige verhalende/educatieve projecten en merchandise. Favoriete onderwerpen zijn fantasie, actie en dieren.

Als auteur/illustrator publiceerde ik 6 prentenboeken bij uitgeverij Clavis, de grootste kinderboekenuitgever in het Nederlandse taalgebied. In totaal verschenen daarvan 13 vertalingen, 5 herdrukken en 2 softcover-versies. Andere opdrachtgevers zijn De Banier, Booqees, het Haga Kinderziekenhuis en Lees Me Voor.  

Jouw voordelen: mijn verhalen zijn waardevol (elk verhaal heeft een positieve boodschap, subtiel verwerkt), ze bevatten vaak actie (aandacht lezer wordt vastgehouden) en zitten vol fantasie (geniet van een buitengewone wereld). 

-tv-interview door Omroep Brabant

Als illustrator verzorgde ik honderden publicaties, waaronder prentenboeken, (geanimeerde) kinderboeken, lesmateriaal, kinderbladen (o.a. Bobo), agenda's, wenskaarten, iPad-apps, sites, puzzels en merchandise. Opdrachtgevers zijn o.a. Clavis, Delubas, Deltas, Zwijsen, CITO, het Haga Kinderziekenhuis, Puma, Hema, Xenos en Eneco.

Jouw voordelen: mijn illustratiewerk is toegankelijk (aansluiting met een grote doelgroep), energiek (aandacht lezer wordt getrokken) en veelzijdig (elk project krijgt een geschikt visueel jasje).

Biografie
Als kind las ik alles wat los en vast zat en begon al snel verhalen te maken in tekst en beeld. In 2005 studeerde ik af aan de Kunstacademie St Joost richting Illustratie. In 2013 studeerde ik af aan de schrijfopleiding 'Schrijven voor kinderen' aan Script+ in Amsterdam. Ik ben lid van de Auteursbond en de SCBWI (Society of Children's Book Writers and Illustrators). Momenteel woon en werk ik in Goirle.

Hobby's
Ik ben gek op lezen, wandelen in de natuur, kringlopen afstruinen, de kleur rood, animatiefilms kijken en mijn katjes Bonne en Cherie.