• Home
    Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
  • Archief
    Archief Bevat een lijst met blogberichten die eerder gemaakt zijn.
Geplaatst op
  • Fontgrootte: Groter Kleiner

Recept uit 'Prinses Cupcake': Cupcakes met aardbeienjam

b2ap3_thumbnail_blogartikel-bakken-kl.jpg

 

Dit recept stond oorspronkelijk in het prentenboek vermeld bij de schutbladen. Maar aangezien ik in overleg met de uitgever besloot voor een gezondere versie (met minder suiker en vet) is deze komen te vervallen. Hoe dan ook, het is een heerlijk recept wat ik zelf ook heb uitgeprobeerd. 
Het werden jummie cupcakes die in een mum van tijd op waren! Wel een tip: niet teveel jam in de cupcakes scheppen, anders zakt het naar beneden tijdens het bakken en wordt de cupcake minder stevig.

Veel plezier met het bakken en... alvast smakelijk eten! : ) 

------------------------------------------
Ingrediënten (12 cupcakes)
- 200 gr suiker
- 200 gr boter (op kamertemperatuur)
- 1 zakje vanillesuiker
- pot aardbeienjam
- 4 eieren
- 200 gr zelfrijzend bakmeel
- snufje zout - 3 eetlepels melk
Voor de topping
- 100 gram boter
- 185 gram roomkaas naturel
- 100 gram poedersuiker
- verse aardbeien

Cupcakes met aardbeienjam 
1. Verwarm de oven voor op 175°C.
2. Klop de suiker, boter en vanillesuiker met een mixer tot een glad geheel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix steeds goed door. Voeg beetje voor beetje het meel toe en blijf mixen. Voeg een snufje zout toe en de melk. Mix nu het beslag met de mixer op de hoogste stand in ongeveer 3 minuten tot een glad beslag. Schep een eetlepel beslag in alle cakevormpjes, hierna een theelepel jam. Vul de vormpjes verder met het beslag.
3. Bak de cupcakes in het midden van de voorverwarmde oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Steek een satéprikker in het midden van een cakeje om te testen op gaarheid. Komt de prikker er schoon uit, dan is de cake klaar!
4. Voor de topping: mix de boter met de roomkaas en poedersuiker tot een smeuïg mengsel. Even laten opstijven in de koelkast. Gebruik een spuitzak om de topping na 30 minuten afkoelen op de cupcakes aan te brengen. Versier de topping met verse aardbeien.

b2ap3_thumbnail_sannetekent-prinses_cupcake-snoepen_20180208-152938_1.jpg