• Home
    Home Hier kunnen alle blogberichten op de hele site gevonden worden.
  • Archief
    Archief Bevat een lijst met blogberichten die eerder gemaakt zijn.
Geplaatst op
  • Fontgrootte: Groter Kleiner

Boekpresentatie 'De betoverde balletschoentjes' een succes

b2ap3_thumbnail_boekpresentatie-de_betoverde_balletschoentjes.jpg

De boekpresentatie van 'De betoverde balletschoentjes' in de Bibliotheek Goirle was een succes! Ruim 30 bezoekers kwamen het event bezoeken. Door Corona-maatregelen moest er van tevoren gereserveerd worden, maar de ruimte zat goed vol. 

Het event werd gepresenteerd door Lily Spaan van Bibliotheek Goirle. Eerst las Elisabeth Smulders het verhaal voor, ondersteund door een groot scherm met daarop afbeeldingen uit het verhaal. De kinderen luisterden geboeid. Daarna was er een heuse danssolo door de twee ballerina's En Shi en Jasmina, leerlingen van het F-Fact Dance Company. Onder begeleiding van live pianomuziek van een Muzigo leerlinge vertoonden zij hun lenige en sierlijke danskunsten. Daarna kon het publiek vragen stellen aan mij als auteur van het boek: 'Hoe word je een schrijfster?' Antwoord: 'Door te schrijven, dan ben je al een schrijver! En als je maar lang genoeg doorgaat wordt er misschien wel een boek van je gepubliceerd.' Een andere vraag was: 'Heb je zelf op ballet gezeten?' Antwoord: 'Nee, maar ik vind het wel een prachtige dans, zo sierlijk en elegant. Dus ik vond het leuk om er een boek over te tekenen.' 
Daarna tekende ik in opdracht van de kinderen op een flipover. Er werden dansende paarden, baby-eenhoorns en gravende konijntjes aangevraagd. Tot slot konden de bezoekers een boek kopen bij de pop-up boekenshop van Blz Boekhandel Buitelaar. Ik zat klaar om de boeken desgevraagd te signeren.

Het was een geslaagde en sfeervolle middag. Bedankt voor alle hulp om deze dag op poten te zetten!